Thursday, June 29, 2017

Cum se Schimba Tevile in Cehia

Prin cartierul nostru se schimbă țevile de câțiva ani, stradă cu stradă. S-a început cu strada principală și se continuă cu străzile mici, una câte una, cam o stradă pe an. Au schimbat țevi de gaze și apa și canalizare acolo unde era nevoie. La fiecare stradă au lucrat câteva luni dar a fost mereu în extra sezon, adică primăvara-vară, când nu e nevoie de gaz pentru încălzire. Traficul in zonă a fost bineînțeles perturbat, problema cea mai mare a fost lipsa locurilor de parcare, oricum o problemă destul de mare în zonă. Și totuși nu a fost atât de rău pe cât mă așteptam.

Când au ajuns pe strada noastră m-am temut că vor distruge dalele de piatră care sunt doar aici, pe celelalte străzi sunt dale din acelea ca biscuiții. Surpriza plăcută a venit destul de rapid după începerea lucrărilor, au făcut multe găuri in trotuar și  pe stradă dar pe măsură ce terminau o porțiune a lucrării, acopereau o groapă. Iar supriza cea mai mare a fost că au păstrat dalele originale. Mai jos, poza înainte și după.De când au început lucrările s-a comunicat prin afișe iar șeful de șantier a mers din ușă în ușă să discute despre când ne convine să se închidă gazele pentru racordarea fiecărei case. Per total, aș zice că cehii se ocupă foarte bine de șantiere, nu știu cât de bine e făcută lucrarea.

Bonus, băieții au putut să urmărească buldozere și excavatoare la lucru.

No comments:

Post a Comment

Materialele disponibile pe acest blog sunt publicate sub licenţă Atribuire-Necomercial-Fără Opere Derivate 3.0 România Creative Commons.